Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2015-01-13 07:00:00 • 4 min lezen

Boxarin Club - Aloha Krakatoa @ Eurosonic

Boxerin Club – Aloha Krakatoa Label: Bomba Dischi Eindoordeel: 8

De jonge Italiaanse band Boxerin Club presenteert hun album “Aloha Krakatoa” 15 januari op het Eurosonic festival. Dit is voor hen een mijlpaal, omdat dit het 100ste optreden van de band zal zijn. Het is een afwisselend album met frisse pop waarbij de indie sound wordt vermengd met Caribische ritmes van “Caribbean Town” en “Lazy” en wereld klanken als de reggea van “Bah Bah” en salsa invloeden op het nummer “It Takes Two To Tango”.

Na hun EP “Tick Tac (Here It Comes)” brak de band al door. Boxerin Club viel op door de gemiddelde leeftijd van 19 jaar en hun volwassen wijze van de cross over van diverse muziek stijlen. Wanneer de band als support voor o.a. Crystal Fighters en Mogwai veel publiek bereikte kon dit niet meer stuk. Het album is een vrolijk album, waardoor het de potentie kent om op de zomer festivals te kunnen spelen. De meerstemmige vocalen nodigen uit om de nummers gemakkelijk mee te kunnen zingen. Het swingt in een luchtige wijze en doet hier en daar denken aan Engelse indie bands als Echo and the Bunnyman.

De band is 15 januari 23.00 u. op Eurosonic te zien in Huize Maas te Groningen. Zeker de moeite waard om hier even een kijkje te nemen.

Deel via social media: