Zoek...
Boy George & Culture Club – Life

Boy George & Culture Club – Life

Label: BMG

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-11-02 07:00:00 • min lezen

Pop
8

Boy George & Culture Club – Life

Wanneer we de naam Boy George zien verschijnen, wordt al snel de link gelegd naar de jaren 80 act Culture Club. In de video’s waar een man met vrouwelijk gedrag en kleding droeg. De homoseksuele en androgyne man was toen misschien voor de een choquerend, voor de ander een baanbrekende actie. Hierdoor is de aandacht wel eens wat van de band weggehaald.Maar hier ging nog wat aan vooraf. Wanneer drummer Jon Moss eerst de band Adam & the Ants om zeep had geholpen en met the Ants de band Bow Wow Wow start, was Boy George de gewenste zanger. Al paste dit niet met de sound van de punkrockers. Hierdoor gooide Moss (met zijn rumba rock drums sound) het roer om en start Culture Club met enkele leden van the Ant/ Bow wow wow.
De songs van het debuut album “Do You Really Hurt Me’, ‘Karma Chameleon’ en ‘Church of the Poison Mind’ werden grote hits en de band was gesetteld.

Inmiddels is de band weer tot leven gebracht. En eerlijk gezegd verbaasd het me dan ook niet dat dit een erg goed album is geworden. De heren zijn al enkele jaren bezig met een reunie en met Life weet men een album te maken dat swingt met blazers  in de songs waaronder ‘Resting Bitch Face’ en de bekende gospel oooh en aah’s in ‘Different Men’. En het sterke begin met ‘God & Love’ of het prachtige einde met ‘Life’ brengt de band terug. Wellicht zullen ze het succes voor weleer niet meer halen, maar het is zeker de moeite waard om dit album te beluisteren.

Pop

Deel via social media: