Zoek...
Brian Fallon - Local Honey

Brian Fallon - Local Honey

Label : Lesser Known Records

Youtube video
ALBUM RECENSIE
DOOR CORNÉ VAN GROENEDAAL
2020-04-08 07:00:00 • 3 min lezen

Singer-songwriter
8

Brian Fallon - Local Honey

Soms zijn er van die releases die op het eerste oog niet zo bijzonder zijn maar dat bij nader inzien toch eigenlijk wel zijn. Het soloalbum Local Honey van Brian Fallon valt waarschijnlijk in die categorie. Het is het derde soloalbum van de Amerikaanse singer/songwriter en gitarist die hierbij écht uit zijn comfortzone treedt.

Gaslight Anthem
De man die we kennen van de muziek die hij met zijn band The Gaslight Anthem maakt brengt op dit album acht liedjes uit met een speelduur van dertig minuten. Dat zijn niet bijster veel liedjes en geen bijster lange speeltijd. Toch is dit wel een bijzonder album want Fallon bewijst met Local Honey dat hij een eigen sound heeft, een boodschap kan verweven in zijn liedjes en muziek kan maken die we waarschijnlijk nog niet eerder van hem gehoord hebben. Voeg daarbij de persoonlijke noot want deze Amerikaan is bijna veertig jaar, vader en kwam tot het besef dat hij zo’n beetje op de helft van zijn leven was. Dit zijn waarschijnlijk de belangrijkste ingrediënten in dit mooie, smaakvolle album.

Verhalenverteller
Het mooie ingegoten ‘21’ gaat over zijn strijd om te stoppen met roken, ‘When You’re Ready’ is een persoonlijke boodschap voor zijn dochtertje. Natuurlijk komt ook de liefde voor zijn echtgenote aan bod; het Countryfolk-achtige ‘Lonely For You Only’ en het akoestische ‘You Have Stolen My Heart’ zijn prima maar echt mooi is de ballad ‘I Don’t Mid (If I’m With You)’; we horen Fallon “And now the wind’s getting colder and the night’s getting cruel/But I don’t mind, I don’t mind if I’m with you” zingen. De boodschap is duidelijk; als je de ware liefde hebt gevonden kun je alles aan en overwin je elke tegenslag. Zelf zegt Fallon over dit album : “Every single song is about right now, it just has to do with the moments that are presented and things that I’ve learned and I’m finding in my day to day.. It’s not about these glorious dreams or miserable failures, it’s just about life and how I see it.” Het hoogtepunt van het album is waarschijnlijk ‘Vincent’; een prachtig verhalend liedjes à la Springsteen over de gewelddadige Vincent dat mooi door gitaar en piano wordt vormgegeven. Een absoluut kippenvel momentje.

Eindoordeel
Local Honey is met recht een groeibriljant. Gun het een paar luisterbeurten om vervolgens steeds weer iets nieuws te ontdekken. Fallon schreef alle liedjes en dat resulteert in een sfeervolle, wat rustige maar oprecht authentieke plaat met een echte persoonlijke noot. Veel luisterplezier.

 

Brian Fallon live:
2 maar 2021 : Tivoli Vredenburg, Utrecht

Singer-songwriter

Deel via social media: