Zoek...
Brian Fallon – Sleepwalkers

Brian Fallon – Sleepwalkers

Label: Island / Universal

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-02-09 07:00:00 • min lezen

Pop / Rock
8

Brian Fallon – Sleepwalkers

De Amerikaanse muzikant Brian Fallon is vooral bekend als zanger/ gitarist van de rockact The Gaslight Anthem. De band stond bekend om hun goede liveshows. Inmiddels heeft Fallon het solopad gevonden. Vorige jaar kwam hij nog met The Horrible Crowes als begeleidingsband. Nu is het The Howling Weather die als begeleidingsband Fallon bijstaat.

Dat Fallon als Springsteen fan geïnspireerd is, is inmiddels bekend. Zijn verhalen tussen de songs door lopen wel eens wat uit de hand, maar daar heb je op een album geen “last” van. De rauwe rockstem heeft hij ook van the Boss meegenomen. Met dit tweede solo album is de rock ook wat meer aanwezig. Daar waar op het vorige album de blues en folk de boventoon voerde, is het nu meer de gepolijste rock. “See You On The Other Side”,  “Neptune” en de ballade over “Etta James” zijn mooie juweeltjes.
Fallon weet met dit album meer de balans te vinden met wat hij kan. Daar waar hij in the Gaslight Anthem zijn medemuzikanten als vaste steun had is het nu aan hem alleen. Dat geeft weer even een zoektocht naar wat bij je past. Daar is Fallon met dit album goed in geslaagd.
Het album is vooral  overtuigend goed.

Brian Fallon is te zien in Nederland op
6 maart Melkweg te Amsterdam

Pop / Rock

Deel via social media: