Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2015-08-22 07:00:00 • 9 min lezen

Briana Marela – All Around Us

Briana Marela – All Around Us Label; Jagjaguwar Eindoordeel: 7

Het is drie jaar geleden dat Speak From Your Heart van Briana Marela is verschenen. Het album werd goed ontvangen. De dromerige heldere stem van Briana is haar verkoopswaar. Met het album All Around Us weet dit mooi in perspectief te brengen. Of is dit de verdienste van producer Alex Somers, die al verantwoordelijk was voor de producties van o.a. Sigur Rós.

Wanneer de Amerikaanse Somers, die tegenwoordig in Reykjavik woont, het strijkkwartet Amiina vraag om de muziekpartijen te leveren, wordt het album geheel IJslands. De dromerige sferen weten ze perfect aan te laten sluiten aan haar stemgeluid. “Dani” en “Friend Tonight” laten je dwepen in de fantasierijke droomwereld, terwijl “Surrender” met de onvoorspelbare percussie en “You Don’t Belong To Me” je nog even naar de realiteit proberen te brengen. Het soms kinderlijke stemgeluid van Marela doet wel eens denken aan de begin periode van Bjork, al had de laatste meer de creatieve inslag waardoor die albums gevarieerder zijn.

Met “All Around Us” brengt Marela een zondagochtend album, dat je opzet en als muzikaal behang voorbij gaat. Rustgevende sfeer en wanneer je in je stoel wegdroomt luister je naar de verhalen die vol staan van liefde en alles wat hierbij komt kijken.

Deel via social media: