Zoek...
Label

Label

Eagle Vision (DVD en Blue-ray) en BMG (CD en dubbele LP)

ALBUM RECENSIE
DOOR SHARMAYN VINKE
2018-06-17 07:00:00 • 2 min lezen

Metal
9,0

Bruce Dickinson - Scream For Me Sarajevo

Scream For Me Sarajevo vertelt het verhaal van wellicht een van de meest bijzondere en onwaarschijnlijke rockconcerten uit de geschiedenis. Het is het verhaal van Bruce Dickinson (Iron Maiden) en zijn band Skunkworks die te midden van de chaos en de levengevaarlijke situaties van de oorlog de belegerde stad Sarajevo zijn binnengesmokkeld om een concert te geven voor de burgers. Hierdoor is Scream For Me Sarajevo ontstaan. 29 juni komt deze bijzondere muziekdocumentaire uit op DVD, Blue-ray, CD en dubbele LP.

In 1994 kreeg Dickinson telefoon van iemand van de Verenigde Naties in Bosnië met de vraag of hij wel een optreden wilde doen in Sarajevo. Niet geheel op de hoogte van alle details van de oorlog antwoordde hij: “Yeah, why not.” Op de documentaire kijken de bandleden terug op het concert waarbij de anekdotes en verhalen je zowel kunnen raken als doen lachen. Het meest bijzondere zijn misschien nog wel de metalheads bij het concert. Ondanks de overtuiging en mogelijkheid dat ze elke dag dood konden gaan, zie je ze vol energie op de foto’s die gemaakt zijn.

Op het album staat muziek uit de film. Het zijn nummers uit de solocarrière van Dickinson. Daarnaast staat er ook een aantal zeldzame tracks op, zoals ‘Acoustic song’, ‘Inertia (live)’ en ‘Eternal’. Die tracks waren voorheen beperkt beschikbaar als bonus tracks op bijvoorbeeld een special edition of re-release. Bijzondere muziek van echt een heel bijzonder concert.

Metal

Deel via social media: