Zoek...
Bruce Springsteen – Western Stars (Songs from the film)

Bruce Springsteen – Western Stars (Songs from the film)

Label: Sony

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2019-11-11 07:00:00 • min lezen

Country / Folk / Pop / Singer-songwriter
7,5

Bruce Springsteen – Western Stars (Songs from the film)

Zondag 17 november staat in het teken van Bruce Springsteen’s Western Stars. De film is dan vele malen te zien in diverse bioscopen in Nederland. Maar de soundtrack is inmiddels verkrijgbaar.

Dit album is een live versie van het album dat in de zomer van dit jaar verscheen. Een echte cowboy album dan wel een country album met een folk en singer-songwriters songs.  Het zijn de kleine juweeltjes die een man als Springsteen alleen kan maken.
Voor dit album en de film maakt the Boss een combinatie van zijn solo shows on Broadway en het nieuwe album. Het zijn dezelfde songs zoals ze op het album van deze zomer staan. Nu zijn de songs intiemer en live met een toevoeging van de cover ‘Rhinestone Cowboy’.

Het is als het ware dat de man van die de Cadilac van 800 HPE(Drive Fast)  ingeruild heeft voor een paard en daarmee de weide wereld in trekt. De verhalen om de wereld te verkennen zonder dat je weet waar je naar toegaat op ‘Hitch Hiking’ en ‘Chasing Wild Horses’, tot de zon ondergaat in ‘Sundown’. Op zoek naar liefde en avontuur in ‘There Goes My Miricle’, ‘Moonlight Motel’ en ‘Hello Sunshine’ om uiteindelijk af te sluiten met Been walking those streets so long, Singing the same old songs, I know every crackin these dirty sidewalks of Broadway…. Een verhaal dat over deze man zelf  gaat; “I Am A Rhinestone Cowboy…. “

Country / Folk / Pop / Singer-songwriter

Deel via social media: