Zoek...
Bry - Bry

Bry - Bry

Label: Barb records

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-04-22 07:00:00 • 1 min lezen

Pop / Singer-songwriter
7,5

Bry - Bry

Het is nu de beurt aan de singer songwriter Bry om te debuteren met zijn nieuw titelloos album. De Ierse zanger past geheel in het rijtje van Ed Sheeran’s songwriters. Al heeft Bry een lichtere stem en zijn de songs hier en daar met een iets meer popstijl invulling. Gewapend met een akoestische gitaar weet Brian O’Reilly zijn liedjes op Youtube te vertolken. Onder de naam BriBry weet hij de nodige aandacht te trekken. Uiteindelijk weet Brian met de EP’s “Grow” en “Us” te komen tot een dit debuutalbum. Dit werd in 2016 uitgebracht in zijn eigen land en is nu wereldwijd onder de aandacht gebracht.

Bry weet op het album dezelfde sfeer als het laatste album van Sheeran te benaderen. Persoonlijk beeldende teksten van een dag om op te staan op “Pieces” of hoe de wereld er uit gaat zien wanneer hij ouder wordt op “Adventure Time”. Natuurlijk mogen de thema’s van liefde niet ontbreken en geven “Hope You’r Listening” en “Care” invulling hier op. Met “You’re Alright” is het meezinggehalte optimaal en is het een kraker voor de live shows.

Met de hoes met een getekende pandabeer weet hij toevallig wel zich in Nederland in de actuele schijnwerpers te plaatsen.

 

Bry is te zien in Nederland
24 april Paradiso te Amsterdam
25 april de Roma te Antwerpen

Pop / Singer-songwriter

Deel via social media: