Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2015-10-28 07:00:00 • 4 min lezen

Bryan Adams - Get Up!

Bryan Adams – Get Up! Label: Universal Eindoordeel: 7

De Canadese rocker Bryan Adams heeft zich de laatste jaren vooral gepresenteerd als een matige popliedjes schrijver die zo nu en dan akoestische presenteerde met liedjes uit het verre verleden. Teren op de oude roem noemen ze dat. Hoe dan ook, Bryan Adams heeft in de jaren 80 wel prachtige albums gemaakt. “Reckless” is het meesterwerk dat zonder enig idee van commerciële inslag is gemaakt. Het was een rocker in hart en nieren. Dit herhaalde hij vorig jaar in het Ziggo Dome waar hij een 30 jarig jubileum “Reckless” concert gaf.

“Get Up!” begint met een rock and roll song dat doet denken aan de jaren 60. “You Belong To Me” en het Who achtige “Do What Ya Gotta Do” kent de vlotte rock and roll sound maar met de Roy Orbison song “Don’t Even Try blijf Adams hangen in de sfeer van de 60.

“Go Down Rockin’” “Thunderbolt” en “We Did It All” zijn wel lekkere rocksongs zoals Adams die in de jaren 80 maakte. De hang naar zijn verleden is voor hem ook groot, maar het mist de jonge hongerige onbevangen sound. Wanneer het album na 9 nummers terug valt in akoestische versies van enkele songs is het wat teleurstellend wat Adams met “Get Up!” brengt.

Deel via social media: