Zoek...
Bugge Wesseltoft – Somewhere in Between

Bugge Wesseltoft – Somewhere in Between

Label: Jazzland Rec.

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-05-20 07:00:00 • 2 min lezen

7,5

Bugge Wesseltoft – Somewhere in Between

Bij de naam van Bugge Wesseltoft is er maar een klein groepje mensen die deze naam herkenen. Toch weten in de zomer miljoenen mensen naar hem te luisteren. De leader van het programma Zomergasten is het “Existence” waar dit album mee begint.

De Noorse jazzmuzikant Wesseltoft is vanuit de reguliere jazz opgeschoven naar de laidback nu jazz waarbij hij de improvisatie de ruimte geeft. “Hope” is een combinatie waarbij de pop en jazz zich verenigen waardoor het een gemakkelijk in het gehoor liggende jazz sound ontstaat. Gecombineerd met vocale klanken ipv zangstukken wordt het levendig en eigenlijk primair herkenbaar.
De serie album New Conception of Jazz kent 5 delen Van film naar traditionele jazz.

Het album Somewhere in Between is dan ook een mooi compilatie album wat een overzicht geeft van de afgelopen 20 jaar en dan is er zeker nog 20 jaar voor Wesseltoft te gaan. Met een rits aan gastmuzikanten waaronder Sidsel Endresen, Dhafer Youssef en Erik Truffaz weet hij door de jaren heen veel mensen om zich heen te verzamelen om tot mooie producties te komen. Een heerlijk toegankelijk jazz album!

Bugge Wesseltoft is komende tijd te zien

18 november Lataren te Rotterdam
19 november De Duif te Amsterdam

Deel via social media: