Zoek...
Buzzard Buzzard Buzzard – Non Stop

Buzzard Buzzard Buzzard – Non Stop

Label: Caroline rec.

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2020-07-12 07:00:00 • min lezen

Rock
8

Buzzard Buzzard Buzzard – Non Stop

De glamrock van Buzzard Buzzard Buzzard komt uit Cardiff en maakt muziek met een knipoog naar de 70s. Wanneer Tom Rees de eerste klanken op zijn slaapkamer uit de gitaar drukte, was de start van een droom in de muziek begonnen. Met dit album komt hij met zijn band naar buiten en gaat er volledig voor. Dat is ook te merken aan hun live shows die in UK strak uitverkocht zijn en de helden van toen als Liam Gallagher bij hen een kijkje nemen.

De sound is het vanaf de eerste klanken van het album en het nummer ‘Double’ direct helder Het doet denken aan de oude Tommy Bolin en zjin TRex. ‘Late Night’ en ‘Stockholm’ zijn songs wat dit bevestigd. Met ‘Long Day / Free Day’ komt er even wat ruimte en rust in het album het is dan ook het meest pakkende nummer dat een nominatie kent om een hit te gaan worden.


Wanneer de liefde voor The Beatles bezongen wordt dan is ‘John Lennon Is My Jesus Christ’ voor vele John Lennon volgers. Maar ook de liefde voorn Marc Bolan, Bill Fay en Bowie wordt in het nummer geëerd.
Het is een album vol good old glamrock, dat weer een nieuw jasje heeft gekregen!

Rock

Deel via social media: