Zoek...
Calexico - The Black Light 20th Anniversary ed.

Calexico - The Black Light 20th Anniversary ed.

Label : City Slang Records

Youtube video
ALBUM RECENSIE
DOOR CORNÉ VAN GROENEDAAL
2018-11-29 07:00:00 • 2 min lezen

Americana / Pop
8

Calexico - The Black Light (20th Anniversary)

Twintig jaar geleden kwam The Black Light uit, het tweede album van de Amerikaanse band Calexico die als geen andere in staat is om je het gevoel te geven dat je jezelf midden in een bloedhete woestijn in Arizona of New Mexico bevindt.

Desolate Americana-sound
Het hart van de band is al die tijd gevormd door Joey Burns en John Convertino en het duo heeft de afgelopen decennia een indrukwekkende staat van dienst opgebouwd. Dit jaar was daar nog het tiende album The Thread That Keeps Us uit. Maar hier dus aandacht voor een onvervalste klassieker die nog steeds indrukwekkend en tijdloos te noemen is. Twintig jaar oud, veelal instrumentaal met een 17-tal tracks die je meenemen naar het decor van die hete Sonora-woestijn vol met Saguero-cactussen en tumbleweeds. De stad Arizona en Tucson maar evengoed desolate dorpjes waar de wind vrij spel heeft. In dat decor speelt zich dit album af met prachtige nummers als ‘The Ride Pt. 2’, melancholische instrumentale interludes als ‘Where Water Flows’ en nummers met de mariachi-sound zoals ‘Chach’.

 

Eindoordeel
Zowel Burns als Convertino kijken met plezier terug naar de totstandkoming van dit album. Convertino zegt hierover: “it was a time of experimentation with a lot of new instruments and what we could do with more than just four or eight tracks” waarbij Burns hem aanvult: “It’s a beautiful snapshot in time and place, and filled with heart”. Het originele album wordt in deze jubileumversie aangevuld met een bonus-cd met nog eens 11 tracks die of nooit eerder zijn uitgekomen zoals het mooie ‘Lacquer’ of outtakes van bestaande nummers. Voor de fans een must-have en voor diegene die deze band met hun typerende sound nog niet kennen is deze afgestofte en opgepoetse uitgave een mooie kennismaking. Veel luisterplezier.

Americana / Pop

Deel via social media: