Zoek...
Calum Scott - Only Human

Calum Scott - Only Human

Label: Universal music

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-03-09 07:00:00 • min lezen

Pop
7,5

Calum Scott – Only Human

Als ster scoort Scott goed. Hij is de megafavoriet van The Britain’s Got Talent en met de presentatie van de cover ‘Dancing On My Own’ wist hij de harten van velen te veroveren.
Het wist de hitlijsten in Nederland zelfs te bereiken en als song op de Paralympics sluiting ceremonie een centraal plekje te vinden. Hiermee werd zijn internationale doorbraak een feit.

Met Leona Lewis weet hij in 2018 een hit te scoren met “You Are The Reason’. Het is de voorloper voor het album dat nu uit is. Een album met veel hedendaagse pop en overladen productie van OAK. De songs zijn lekker in het gehoor liggend, maar ik mis de identiteit van de man. Hij kan elk nummer inzingen en hits scoren zonder te weten met wie we te doen hebben. Kortom een ideale songfestival inzending.
Alle songs zijn even mooi, glad en hitgevoelig. Van het Ed Sheeran achtige song ‘You Are The Reason’ met prachtig koortje en strijkers. Tot de poposongs van de voormalige single ‘Rhythm Inside’ en het meer bombastische ‘Come Back Home’.
Het Only Human titel komt uit het Stop Myself. Hier wordt het wel een beetje discutabel. Het refrein is overgenomen van Human van de jaren 80 pop van Human League. Dit nummer is tevens in Coldplay ‘Viva La Vida’ gebruikt. Een catchy sound dat wel weer. Met de ballad en hit ‘Dancing’ doet deze “overname” het even snel vergeten. En dan wordt het album wat rustiger met ‘Won’t Let You Down’ en ‘Only You’.

Als debuut album mag Scott zeker niet ontevreden zijn. De hits zullen wel volgen maar wat hij echt zou willen? Dat zullen we over 2 jaar pas gaan horen.

Pop

Deel via social media: