Zoek...
Cari Cari - Anaan

Cari Cari - Anaan

Label: Ink music

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-11-05 07:00:00 • min lezen

Indie

Cari Cari – Anaan

Het duo uit Australië Stephanie Widmer en Alexander Kock weet met hun debuutalbum een herkenbaar Australisch geluid te maken. Gewapend met een didgeridoo in het titelstuk gaan ze de wereld veroveren.

Het duo weet een ingetogen maar met een heerlijke drive popsongs te maken. Songs die even anders zijn waardoor het onder een vorm van indie sound wordt geplaatst, maar prima mee kan in de popscene. Van de spannende songs met surfgitaren op ‘Mapache’ naar de spanning in de songs met inheemse klanken van ‘Mazuka’.  Het geeft aan dat het duo buiten de gebaande paden durft te gaan en andere instrumenten binnen hun popsongs weten te brengen. Hoewel ‘After the Goldrush’ een titel is dat gelinkt wordt aan Neil Young, heeft het nummer niets met hem te maken. De filmische spanning van Tarantino horen we ook in dit nummer terug.
Met het nummer ‘Nothing Older than Yesterday’ wil men de wereld veroveren. Van Australie tot Jamaica en via Europa naan Amerika. De start is gemaakt en met hun indiepop weet men zeker een andere sound te brengen dan menig andere act. Het is dan ook prettig om dit duo komend jaar op de festivals te mogen begroeten.

Indie

Deel via social media: