Zoek...
Carole King – Tapestry: Live in Hyde Park 2016

Carole King – Tapestry: Live in Hyde Park 2016

Label: Legacy/ Sony

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-09-29 07:00:00 • min lezen

Singer-songwriter
8,5

Carole King – Tapestry: Live in Hyde Park 2016

Het Hyde Park in London is inmiddels een broedplaats geworden om liveshows op te nemen. Na Paul Simon is het nu de legendarische Carole King die haar concert op video en album heeft vastgelegd.
Met Tapestry weet King in 1971 een legendarisch album te maken met Joni Mitchell, Merry Clayton en James Taylor als mede vocalisten.

De Amerikaanse singer- songwriter heeft inmiddels een legendarische status door dit album. Haar zoete popsongs zijn vele malen gecoverd, terwijl vele muziekliefhebbers haar versie nog de mooiste vinden. Aangezien ze niet veel meer op tournee is, was dit zeker een goede gelegenheid om het vast te leggen.
De  songs “I Feel the Earth Move”, “It’s Too Late” en “You’ve Got A Friend” staan voor velen in het hoofd gegraveerd. Het is een tijdspad voor de generatie die in de jaren 70 opgroeide tussen het geweld van Led Zeppelin, Deep Purple, eind van Beatles en de hoogtij dagen van Rolling Stones.
Carole King wist de rust in dit geweld te brengen. Samen met Joni Mitchell waren haar klanken als een engel in de nacht. Haar song “Will You Love Me Tomorrow?”  is een juweeltje dat door o.a. Roberta Flag, Amy Winehouse, Pat Boone, Brian Ferry en Herman Brood werd gecoverd. Al heeft het even geduurd voordat ze het zelf op plaat had gezet.
Dan hebben we het nog niet eens over het legendarische nummer van Aretha Franklin (You Make Me Feel) A Natural Woman dat door Carole King is geschreven en vertolkt. Ja, hier rolt tot op de dag van vandaag nog vele dollars naar haar rekening omdat het hedendaags veel wordt gespeeld.

Kortom het is een cd/dvd/ blue ray vol met hits van grote klasse, alleen wie weet nog dat ze van de zangeres met grote klasse Carole King komt.

Singer-songwriter

Deel via social media: