Zoek...
Carpenter Brut – Leather Teeth

Carpenter Brut – Leather Teeth

Label: Caroline rec.

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-03-13 07:00:00 • min lezen

Dance / Rock

Carpenter Brut – Leather Teeth

Bij de eerste klanken van het album weten we dat de mix goed vet is en dan je wakker bent wanneer je in slaap gedut bent, of dat het energie geeft wanneer je de dag begint. Het debuutalbum van de Franse act Carpenter Brut is dan bij het eerste nummer al een succes!

De stevige rocksound gecombineerd met de dance is een welkomend geluid voor de festivals.  Het klinkt allemaal gemakkelijk in het gehoor en met het openingsnummer en titelstuk wordt de toon gezet. De zanglijnen van ‘Cheerleader Effect’, ‘Sunday Lunch’ en ‘Beware the Beast’ refereren naar de jaren 80 elektropop van Human League, Depeche Mode of Erasure. Het ligt ver van elkaar af, maar hier wordt het met een sausje rock allemaal verenigd en vol bravoure opgediend.
De binnenkant van de hoes is een kamer met zijn helden, waaronder de poster van Monsters of Rock Donington 1990, Stryper, Motley crue en het masker van Friday the 13th.

Met dit als inspiratiebron een dance album maken, dan weten we dat het er lekker stevig aan toe kan gaan. Wat Jean Michelle Jarre klanken in ‘Inferno Galore’ om het Franse volk rustig te houden.
Kortom voor de festivalgangers en mensen die dance, pop en rock heerlijk  vinden is dit een must om eens te beluisteren.

Dance / Rock

Deel via social media: