Zoek...
Case Mayfield – Egomaniac

Case Mayfield – Egomaniac

Label: Backstage Hotel Rec.

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-01-17 07:00:00 • min lezen

Singer-songwriter
8

Case Mayfield – Egomaniac

Case Mayfield mag gerust een van de meest getalenteerde singer- songwriters van Nederland worden genoemd. Na Another Glorious Battle is er nu een nieuw album dat prachtig is. De winnaar van de Grote Prijs 2010 luistert naar de naam Kees Veerman, had er even geen ore en tijd voor maar nu is het vierde album er dan toch. Egomaniac mag gerust tot een verrassing van deze maand worden gerekend.

De prachtige songs als “Dark Heart” en een ingetogen “The Madness” zijn adembenemend. Maar ook het meer uptempo nummers “Jim & Jane” en  “NUT” zijn heerlijke song waar je blij van wordt als het gaat om de compositie. Het verhaal dat er achter schuilt is, net als bij de andere songs, meer aan de donkere kant.
Dat Mayfield een getalenteerde muzikant is zien we aan de lijst van medewerkers die een instrument op het album hebben gespeeld. Naast Paul de Munnik weet hij nog een half leger bij elkaar te krijgen. Egomaniac gaat om de wereld rondom de persoon zelf, iets dat ver in het verleden van deze singer songwriter ligt. Nu betrekt hij iedereen erbij om samen tot een beter product te komen en dat is ruimschoots gelukt. Een album en artiest waar Nederland zuinig en trots op mag zijn.

Singer-songwriter

Deel via social media: