Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2015-03-23 07:00:00 • 8 min lezen

Caught A Ghost - Human Nature

Caught A Ghost - Human Nature Label: TCBYML Eindoordeel: 7,5

De blanke soul sound van Caught A Ghost wint langzaam terrein. Het titelnummer is een zoete dansplaat waar de soul in sluipt. De ooohs een aaahs vormen zich op de achtergrond, maar blijven in je hoofd hangen samen met het refrein. Het trio wordt geleid door de producer en zanger Jesse Nolan. Caught A Ghost is een benaming wanneer een muzikant of band boven zijn kunnen heeft gespeeld. De titel “Caught in the act” wordt daardoor veel voor live albums gebruikt.

De elektro soulpop is meeslepend en licht en aanstekelijk door de lichte zangpartijen die Nolan hier in gebruikt. “Can’t Let Go” en het vrolijke ”Hold Out” springen er uit door de blazerspartijen die hier aan worden toegevoegd. Door dat het tempo van de nummers gelijk ligt, krijgt het album een wat kabbelend karakter, terwijl de nummers ieder los van elkaar prima songs zijn. De soul in “Better” trekt je er weer bij. Het zijn dan ook de opvallendste songs van dit album.

Live is de band zeker een plaatje. Men speelt met een volledige band zoals we dat van Dotan kennen. Een zanger met een floort(r)om voor aan het podium. Zangeressen en blazers en een zeer charismatische zanger die veelal het publiek er bij betrekt. Het leeft dan meer dan op dit album. Al is het altijd fijn dat je de nummers van te voren kent.

Deel via social media: