Zoek...
Chad VerGaalen - Light Information

Chad VerGaalen - Light Information

Label: Subpop / Konkurrent

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-09-19 07:00:00 • min lezen

Electronic / Indie / Pop
7,5

Chad VanGaalen – Light Information

De Canadees van Calgary weet met zijn elektronica een indie rocksound te maken dat wordt vermengd met folk. Het is VanGaalen’s zesde album bij Subpop en is zeker niet een van zijn minste. Het is spannend en energierijk, experimenteel maar ook gemakkelijk in het gehoor liggend.

Het album begint met “Mind Hijacker Curse”, een les in het nemen van lifters. Het nummer is direct pakkend en enigszins pop georiënteerd.  Terwijl het daarop volgend “Locked in a Phase” toch meer indie en post punk klinkt. Met de klankschalen weten VanGaalen het “Prep Piano” song te openen. Het geeft meteen aan de deze man niet in een genre te vangen is en dat hij het heerlijk vind om allerlei variaties in de muziek te brengen. Het maakt het album vooral afwisselend, maar soms haalt het de vaart ook uit het album.
De songs zijn overwegend kort van aard. Het gemiddelde is 3 minuten. De jaren 60 psychedelische popsound vol experimentele gitaarsoli  op “Mystery Elementals”  is op zijn minst geinig te noemen. Met zijn kopstem weet hij een heldere klank in de songs te brengen “Old Heads”, “Pine and Clover” en “You Fool” zijn fijne songs. Al blijft het twijfelen of dit om festivals en live het ook goed gaat doen.

Electronic / Indie / Pop

Deel via social media: