Zoek...
Chad VanGaalen – Worlds Most Stressed Out Gardener

Chad VanGaalen – Worlds Most Stressed Out Gardener

Subpop / Konkurrent

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2021-04-05 07:00:00 • min lezen

Indie
7,5

Chad VanGaalen – Worlds Most Stressed Out Gardener

De Canadees Chad VanGaalen weet met zijn indie rock al ruim 6 jaar het label van Subpop te sieren. De man weet zijn songs authentiek thuis op te nemen waardoor het een bijzondere klankkleur krijgt, inmiddels staat hij al jaren in de studio en weet deze klankkleur mee te nemen.

De folksongs zijn weer herkenbaar omdat ze niet glad geproduceerd zijn. Hierdoor is het juist puur en charmante songs zoals het prima openingsnummer ‘Spider Milk’ en het latere ‘Golden Pear’. Met ‘Flute Peace’ start VanGaalen zijn presentatie om de fluit weer binnen de folk en pop terug te laten keren. Dit is juist het leuke aan deze singer-songwriter, hij weet verschillende soorten instrumenten terug te laten keren op dit album. Van een xylofoon op ‘Samurai Sword’ en de percussie op de songs ‘Inner Fire’ en het heerlijke ‘Starlight’.
Wanneer hij de rust van de plant omtovert tot een compositie “Plant Music’ wordt het wel erg rustig op de plaat. Maar Chad VanGaalen weet genoeg diversiteit op dit album te brengen, waardoor het een prima album van deze man is geworden. Al zijn we benieuwd hoe zijn tuin er uit ziet.

Indie

Deel via social media: