Zoek...
Chai – Wink

Chai – Wink

Label: Subpop

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2021-05-16 07:00:00 • min lezen

Pop
7,5

Chai – Wink

De band Chai uit Japan bestaat uit de tweeling Mana en Kana met Yuna en Yuuki die elkaar op school vonden om samen muziek te maken. Het is inmiddels 4 jaar geleden dat hun eerste album Pink verscheen. Nu is er na Punk het derde album Wink.

In Japan zijn ze doorgedrongen naar de hitlijsten en nu is het tijd dat dit viertal de rest van de wereld verovert met hun lichte elektropop. De sound past bij de Aziatische landen van Japan tot Korea. Inmiddels zijn er overal op de wereld mensen die over de grenzen kijken en daarmee bereik je een groter bereik. Van vette dance nummer ‘END’ of het meer popnummer ‘ACTION’ het swingt en maakt een verbinding tussen de westerse euro sound en de Japanse popsound.

Maar het heeft niets te maken met rock of punk act zoals het in de bio’s wordt aangekondigd.  Met de opener ‘Donut’s Mind If I Do’ of de samenwerking met Ric Wilson op ‘Maybe Chocolate’ zijn prima songs. Met ‘It’s Vitamine C’ of ‘In Pink’ probeert de band wel wat statements te maken en wellicht wat taboes te doorbreken.
In het gehele geweld van albums dat er tegenwoordig uitkomt, is dit net wat te licht, al is hier zeker een doelgroep voor.

 

 

Pop

Deel via social media: