Zoek...
Chaka Khan – Hello Happiness

Chaka Khan – Hello Happiness

Label: Island / universal music

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2019-02-15 07:00:00 • min lezen

70's sound / Pop / Soul
7,5

Chaka Khan – Hello Happiness

De soul funk zangeres van de jaren 70 en 80 is vooral beroemd geworden door de hits ‘I Feel For You’ en haar debuutsingle ‘I’m Every Woman’. Haar soul stem is te herkennen uit duizenden en haar funky inslag is menig artiest opgevallen. Als achtergrondzangeres heeft ze hits gescoord die iedereen kent. De ‘Higher Love’ van Steve Winwood, I’ll Be Good to You van Ray Charles en All Good van De La Soul zijn er enkele van.

Wanneer Prince te komt overlijden gaat er bij de zangeres een knop om. Haar verslavend gedrag ten opzichte van de medicatie heeft haar de weg naar de afkickcentrum gebracht. Hierdoor is ze nu cleam en kan ze opricht zeggen Hello Happiness!.
Het is ook het thema van het gelijknamige openingssong. De songs zijn nog even swingend te noemen. Naast het reggae nummer ‘Isn’t that Enough’ zijn de funky soulsongs volop aanwezig. Met ‘Too Hot’ weet ze alle songs van Winehouse in de schaduw te werpen en met ‘Like Sugar’  weet ze de oude tijden doen herleven. De songs zijn allen rond de 3 minuten en totaal is het album niet langer dan een half uur. Een oude plaat tijd zullen we maar zeggen.
De authentieke discosound  van ‘Like A Lady’ brengt ons weer in de periode van eind jaren 70. Haar stem is nog steeds optimaal goed. Haar uithalen zijn heerlijk in de song geplaatst waardoor je kunt zeggen she is back!

70's sound / Pop / Soul

Deel via social media: