Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2014-03-12 07:00:00 • 6 min lezen

Chaos Club - Ghost In The Shell

Chaos Club – Ghost In The Shell Label : Mars Worldwide Eindoordeel: 7

Het duo Chuck Burgess en Collin Kuster gooit het binnen de dance scene over een andere boeg. De nadruk wordt gelegd op de spectaculaire dansbare live shows. Tijdens hun shows worden toetsen en drums vermengt met dance beats. Hierbij wordt er een mix gemaakt van jazz , blues , pop rock . maar de dance mix blijft de rode draad. Het klinkt niet Nederlands, maar de Chaos Club komt van Nederlandse bodem.

Het concept is te vergelijken met Stereo Mc’s die ooit begon met toetsen en live drummer met de rappende zanger. Dit is uiteindelijk uitgebreid tot een zeventallige band op het podium.

De single “Hyperdrive” werd in de zomer van 2013 al een hit, maar men gaat op zoek naar de doorbraak voor deze zomer. Op het album kent veel bombastische dance songs die ingezongen zijn met daarover een stemvervormer om de stem te stabiliseren en de foutjes er uit te halen. Dat is net jammer met dit album. Wanneer men enige zangers had ingehuurd om deze nummers in te zingen, kwamen de nummers meer tot hun recht. “Headrush” is een heerlijk popdance nummer dat zo de komende hit kan worden en “Wasd” is een regelrechte beatclub trancehit dat het op Sensation achtige festivals het goed zal gaan doen. Met “Hadron” gaat men experimenterend te werk en zoekt men de grenzen van de electropop. Het titelnummer is de eerstkomende single al kent het album betere songs.

Deel via social media: