Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2015-01-31 07:00:00 • 7 min lezen

Charlie Winston - Curio City

Charlie Winston – Curio City Label: Sony Eindoordeel 7,5

De populariteit van Charlie Winston is vooral te vinden in Frankrijk, Zwitserland en een deel van België. De zoon van de folk musici Jeff en Julie Gleave bracht hem bij Peter Gabriel die uiteindelijk om hem onder zijn hoede nam. Charlie kreeg de kans om in zijn Real Worlds Studio zijn debuut album op te nemen en Gabriel nam hem mee als support act op zijn tournee.

Inmiddels is “Curio City” vierde album van Winston. Het album ademt nog steeds de Real World sfeer, al is de muziek meer singer-songwriter pop met soul. Het past in de wereld van John Legend wanneer je de nummers “Say Something” en “Fear and Love” beluisterd. ‘Too Long” kent een jaren 90 keyboardsound, maar verliest de spanning gedurende het nummer. Daar in tegen lukt dit wel in het nummer “A Light (Night)” om deze spanning vast te houden door een aantrekkelijk refrein hier in te verwerken. “A Light (Day) “ is meer een vrolijk popliedje met een aanstekelijk meezing refreintje. De single “Lately” heeft inmiddels de aandacht op de radio gehad. Het fluitend deuntje doet denken aan de hit van Peter Bjorn & John’s “Young Folks”. Als bonus voor dit album staan diverse remixen van dit nummer. Uiteindelijk wordt het album wat eentonig, omdat het muzikaal wat in herhaling valt.

Het album doet het goed als een prettig achtergrond muziek bij werkzaamheden, etentje, loungebars of andere locaties waar de muziek niet op de voorgrond staat, maar wel lekker aanwezig moet zijn

Deel via social media: