Zoek...
Nieuw album voor Charlotte O'connor

Nieuw album voor Charlotte O'connor

Label: Harvest / Universal

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-04-17 07:00:00 • 2 min lezen

R&B
7

Charlotte OC – Careless People

Na enkele EP’s is het voor Charlotte O’ Conner de tijd om te komen met een volledig album. De Engelse weet met haar pop album een brug te slaan tussen de singer songwriters stijl en de mainstream popsound.

Charlotte O' Conner gebruikt de naam OC omdat er nog een beroemde C. O”Conner in de muziekwereld is. Deze actrice en zangeres is vooral in het theater te vinden en speelt nu in diverse musicals. Om verwarring te voorkomen is OC in dit geval er aan toegevoegd

Het album Careless People bevat pop met RnB en jazz invloeden waar Charlotte met haar soul stem het allemaal smooth aan elkaar smeed. Daar waar ze Birdy en Tanita Tikaram in haar stem vermengd brengt dit een mooie zangstem dat past bij haar songs als “Darkest Hours”, “In Paris” en “Running Back to You” zijn meer commercieel getint en hitgevoeliger, toch klinkt het als een verplicht nummer waarbij haar stem minder tot zijn recht komt. Door aan het eind dezelfde kadans te gebruiken in haar nummers klinken de songs wat meer van het zelfde, alsof de inspiratie haar even in de steek heeft gelaten. Maar verder een prima album!

R&B

Deel via social media: