Zoek...
Charly Bliss – Young Enough

Charly Bliss – Young Enough

Label: Lucky Numbers/ NEWS

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2019-05-16 07:00:00 • min lezen

Indie
7,5

Charly Bliss – Young Enough

De in New York gevestigde indie rock band Charly Bliss kent een frontvrouw Eva Hendricks. Zij doet denken aan een Debbie Harrie uit de jaren 70 die getransformeerd is naar de huidige tijd. Haar eigenzinnige vocalen doen ook denken aan Blondie. Natuurlijk op haar eigen manier weet Charlie Bliss hun alt rock vorm te geven, al doet het denken aan een vrouwelijke versie van Weezer.

Daar waar de songs eerst nog in de stijl van de postpunk klinken, zijn de songs nu gemakkelijker in het gehoor liggend. Het kent zelfs een commercieel tintje als je naar het titelstuk luistert. Maar de power zijn ze niet vergeten. De post punk van ‘Bleach’ is rechttoe en wordt met aanstekelijke toetsen opgeleukt. Dan heeft het ‘Chatroom’ toch iets meer als het gaat om muzikaliteit en verhalen uit deze jaren. Of het kwetsbare ‘Hurt Me’ dat als een rustpuntje op het album is komen te staan. Het vrolijke ‘Hard to Believe’ en ‘The Truth’ zijn zeker songs die het goed gaan doen op de festivals.

Charly Bliss is dan ook gegroeid na het debuutalbum Guppy uit 2017. Na de show in Amsterdam begin deze maand, mogen ze gerust terug komen deze zomer.

Indie

Deel via social media: