Zoek...
Cheap Trick – Christmas, Christmas

Cheap Trick – Christmas, Christmas

Label: Big Machine rec. / Universal

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-11-28 07:00:00 • min lezen

Pop / Rock
8

Cheap Trick – Christmas, Christmas!

De kerst van 2017 kan er dit jaar wat anders uit gaan zien. Met dit album van Cheap Trick haal je de top kerstsongs in huis die de “Last Christmas”, “Jingle Bells” en “All I Want For Christmas” even doen vergeten. Het is een compilatie van oude klassiekers en nieuwe ineen. Alweer een album waarmee de oude rockers uit Amerika (I Want You To Want Me) een prachtig album afleveren en dat is al de derde in een korte tijd! Niet dat ze alleen maar in de studio zitten, nee de tours gaan maar door! De band heeft al eerder Xmas versies gemaakt waaronder “I want You for Xmas” en “Come On Christmas”, maar nu is het een album vol.

Als opener weet de Amerikaanse rockact het eigen rockende “Merry Christmas Darlings” te serveren. Voormalig ELO lid en Wizzard lid Roy Wood is de eigenaar van het “I Wish It Could Be Christmas Every Day” en het beroemde Slade nummer “Merry Xmas Everybody” zijn covers die niet onder doen van het origineel.  Net als een heerlijke bluesrock versie van  “Run Rudolf Run” of the Kinks “Father Christmas”. Maar Cheap Trick zou Cheap Trick niet zijn wanneer ze de vooroordelen van de rockact niet even willen corrigeren.

Het “Silent Night” is een prachtige versie en zeer mooi met rauw randje gezongen. Tot slot weet de band enkele prachtige kerst titels uit eigen hand toe te voegen. “Our Father of Life” en “Christmas Christmas” mogen tot de klassiekers voor de kerst wel worden toegevoegd.
Heerlijk zo’n kerst album dat even wat andere tonen brengt.

Pop / Rock

Deel via social media: