Zoek...
Chris Hillman – Biding My Time

Chris Hillman – Biding My Time

Tom Petty's laatste album bij leven.......

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-10-04 07:00:00 • min lezen

Country / Singer-songwriter
8

Chris Hillman – Biding My Time

Chris Hillman is inmiddels de 70 gepasseerd en weet met dit album terug te kijken in de tijd. De voormalig bassist van the Byrds weet met de mandoline en gitaren ook raad. Met Gram Parsonson richt hij The Flying Burritos op en weet aan te sluiten bij Stephen Stills Manassas. Met oud band leden Roger McGuinn en Gene Clark start hij nog een trio. Als ontdekker van Emmelou Harris speelt hij op haar albums en weet met dit album een prima country singer- songwriters pop album te maken. En dat allemaal onder leiding van juist overleden Tom Petty.

Dat is ook op dit album te horen. Naast dat David Crosby, Roger McGuinn is ook Tom Petty die zijn gitaar pakt om dit album kleur te genen. Hoewel de songs zijn geschreven door Hillman met diverse weet hij ook het Wallflower van Petty te coveren.
“Here She Comes Again”, “Given All I Can See”, het country nummer “Walk Right Back” en “She Dont Care About Time” (b – kant van de hitsingel (Turn Turn Turn”) zijn dan ook weer herkenbare Byrds songs en dan in een nieuw jasje. 
Al is de titel om de tijd aan je te binden is in dit geval een beetje curieuze titel geworden. Maar een ding is zeker, dit is het officiële laatst uitgebrachte album waar Tom Petty bij leven heeft uitgebracht. Na de releaseweekend is hij de maandag 2 oktober overleden.

 

Country / Singer-songwriter

Deel via social media: