Zoek...
Chris Robinson Band – Barefoot in The Head

Chris Robinson Band – Barefoot in The Head

Label: Proper / Bertus

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-07-24 07:00:00 • min lezen

Blues / Pop / Soul
7,5

Chris Robinson Band – Barefoot in The Head

Nu gitarist Richard Robinson de Black Crowes deels weer bijeen heeft gebracht en onder de naam The Magpie Salute tourt, weet broer Chris Robinson met zijn Brotherhood aan de lopende band een album uit te persen. Het album “Barefoot in the Head” is dan alweer hun zesde album.

Daar waar Richard the bluesrock wil uitbuiten, ziet Chris de luchtigheid van de pop folk en soul meer zijn keuze de blues kant. De man met inmiddels grote baard wist afgelopen jaar met zijn band al een heerlijke show te geven in Nederland. Op plaat is het allemaal wat meer gestyled. Maar de songs als de 60’s folk van “Hark The Herald Hermit Speaks” of het country soulblues “Blonde Light of Morning”  zijn wel weer prachtige songs, waarbij je in de kosmos erg klein kan zijn.


Met de mooie verhalen in de teksten van “Dog Eat Sun” en het “Blue Star Woman” met de mondharp geeft het verschil tussen de broers weer. Het accent bij Chris ligt meer op de teksten en bij Richard ligt het vooral op het gitaarspel. Wanneer dit ooit weer tot een geheel van Black Crowes gaat leiden is nog de vraag. Maar de heren werken indirect nog steeds met elkaar en krijgen we niet het idee dat dit een onoverbrugbaar iets is.
De CRB heeft weer een lekker album uitgebracht en kan in ieder geval weer een poosje mee.

Blues / Pop / Soul

Deel via social media: