Zoek...
Chris Stapleton – Starting Over

Chris Stapleton – Starting Over

Label: Mercury

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2020-12-02 07:00:00 • min lezen

Country / Singer-songwriter
8

Chris Stapleton – Starting Over

Wanneer de countryzanger Chris Stapleton hoort is het alsof Creedence Clearwater Revival een doorstart heeft gemaakt. De klankkleur van de man zijn stem is als de jonge Forgerty. Stapleton weet als gast al met Justin Timberlake en Pink de hits ‘Say Something’ en ‘Love Me Anyway’ te scoren. Toch is hij als solo artiest in Nederland nog niet helemaal doorgebroken, al wordt hij in USA op handen gedragen. Met het album ‘Starting Over’ zijn er nieuwe kansen.

Het nummer ‘Cold’ kan voor deze doorbraak kunnen zorgen. Het is een juweeltje op dit album. Stapleton kiest als cover een nummer van John Fogerty. ‘Joy Of My Life’ komt oorspronkelijk van het (te gladde) Blue Moon Swamp album en krijgt hier een nieuw ruw randje. Al weet  Stapleton met ‘When I’m With You’ weer een glad en onvervalst country deuntje te produceren.

Gelukkig weet hij met Mike Campbell en Benmont Tench van Tom Petty’s Heartbreakers een lekker rauw nummer ‘Arkansas’ en ‘Watch You Burn’ te maken. Terwijl Tench zich door het gehele album achter de keyboards presenteert beperkt Campbell zich tot deze twee heerlijke blues-rocksongs.
 Stapleton hinkt op de volle blues country songs en dan weer wat rock of alleen met een akoestische gitaar.
Er is genoeg variatie in het album om het allemaal boeiend te houden. Maar de sound is soms te uitgestrekt om het allemaal voor de luisteraar bij elkaar te houden. Wellicht dat de man op het volgende album zijn richting bepaald. Maar dit is zeker een lekker album.

Country / Singer-songwriter

Deel via social media: