Zoek...
Solo project is ontstaan na het tijdelijk vertrek uit de band Rigby

Solo project is ontstaan na het tijdelijk vertrek uit de band Rigby

Label: Paper Swan / PIAS

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-04-01 07:00:00 • 2 min lezen

Pop / Singer-songwriter

Christon - Town & Cities

Achter de artiestennaam Christon schuilt Christon Kloosterboer. De multi instrumentalist heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot producer en komt nu met een mooi album.

Het solo project is ontstaan na het tijdelijk vertrek uit de band Rigby.

Christon maakt gebruik van een zelf gebouwd loopstation dat verbonden staan met allerlei instrumenten. Op dit album heeft Christon alle instrumenten zoveel mogelijk zelf ingespeeld, zodat hij zelf controle houdt over het nummer en de sfeer van de songs.
Met succes kunnen we zeggen. Een uitstapje naar Nashville om de sfeer van het schrijven te proeven en zijn songs bij te slijpen heeft iets extra’s binnen deze productie gebracht.
Vanaf het begin hoor je dat het geluid heerlijk in het gehoor ligt. De instrumenten zijn goed op elkaar afgestemd en ieder instrument heeft daarbij de ruimte gekregen wat nodig is. Niets is weggeschoven of weggedrukt.
Met het “Bonfire” weet Christon een prima hit potentieel nummer te schrijven, maar de songs als vocalen binnen “Stand Down” zijn opvallend mooi. De gevoeliger song “Perfect World To Let Her Go” en “It Always Comes Back To You” zijn pareltjes geworden, terwijl de drumbeats op “SOS Warning” het zwaardere werk opknapt.

Christon Kloosterboer weet met dit solo debuut een goede stap in de richting te zetten van een solo carriere en kan daarbij Rigby de rug toekeren. Zo zien we dat een compromis in de creativiteit wel eens afbreuk kan doen aan de ideeën van de schrijver/ componist.

Christon is de komende tijd te zien
2 april Patronaat te Haarlem
6 april V11 te Rotterdam
14 april Simplon te Groningen
21 april Luxor Live te Arnhem
29 april Mezz te Breda

Pop / Singer-songwriter

Deel via social media: