Zoek...
Ciaran Lavery – Sweet Decay

Ciaran Lavery – Sweet Decay

Label: Allpoints

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-05-13 07:00:00 • min lezen

Singer-songwriter
8

Ciaran Lavery – Sweet Decay

De mooie rauwe en schorre stem van Lavery valt direct op. Bij de eerste klanken van ‘Everything is Made to Last’ is er een soort van rustgevende klank waar te nemen. Dit weet Lavery optimaal te benutten en kunnen we gerust 12 punten geven aan dit album.

De Noord-Ierse singer-songwriter weet met zijn tweede album Let Bad In, in 2016 diverse muziekprijzen binnen te slepen. Het album van het jaar was er een van. Begrijpelijk, omdat hij met een laidback folk sausje de rust in de song kan brengen en met zijn stem een warme klank er aan toevoegen.
De teksten zijn vooral persoonlijk getint. Van de gevoelige en intieme songs als ‘Wicked Teeth’. ‘Bones for Blood’ naar de meer popsongs als ‘13’. Ze zijn allemaal even aanstekelijk. Het minpuntje ligt daar waar de kracht ligt. Door dat er zoveel dezelfde songs op staan in het album minder divers. Niet te verwarren met saai, want daarvoor zijn de songs te goed en weet Lavery met ‘Wells Tower Song’ het titelstuk en ‘Morning Bell’ de luisteraar nog wel te boeien.
het is wellicht meer dat het album wat blijft hangen in hetzelfde tempo, waardoor het aan de attentiewaarde wat aandacht verliest.

Maar zeker voor de singer-songwriters fans en voor het vrouwelijk geslacht, zal dit album aanspreken.

Singer-songwriter

Deel via social media: