Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2014-07-08 07:00:00 • 4 min lezen

Clipping - Clppng

Clipping - Clppng Label: Subpop Eindoordeel: 7

Clipping is een producers samenwerking van Jonathan Snipes en William Hutson met de rapper Daveed Diggs. De elektronica rap wordt vooral gevuld met allerlei schelle feedback sounds. Deze Feedback geven een verhoogde toon of verlaagde toon binnen een normale rustige toonzetting. Deze uithalen wordt “Clipping” genoemd.

Met deze clipping begint het album dan ook en wordt gevolgd door de filthy rap van “Body en Blood”. De relaxte bass en drums rap van “Work Work” wordt al aangenaam omdat de hoge tonen hier achterwege blijven. Met gasten Gangsta Boo op het nog enigszins melodische “Tonight”, Mariel Jacoda voor “Get Up” en Guce bij “Or Die” dienen het album kleur te geven. Wellicht is dit juist nodig omdat het album anders wat te eentonig klinkt en in herhaling valt als het gaat om de eletro sounds. Qua teksten kunnen rappers albums vullen tot je een ons weegt, maar of het allemaal zo spannend en inspirerend is om naar te luisteren wordt de vraag.

De jazz die men op “Taking Off” is dan ook goed gevonden om het nummer enigszins muzikaal aantrekkelijk te maken. Maar wanneer dit een highlight is, wordt het te mager. Wanneer de monotoon herhalende electrische wekker-geluid wordt ingezet op “Get Up” wordt het allemaal te veel. Het is niet geheel mijn cup of tea, maar op het experimentele vlak, is men niet benauwd om grenzen te verleggen. En grensverleggend bezig zijn geeft altijd weer input tot nieuwe creaties.

Deel via social media: