Zoek...
Clipping – There Existed and Addiction to Bleed

Clipping – There Existed and Addiction to Bleed

Label: Subpop / Konkurrent

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2019-11-23 07:00:00 • min lezen

Hiphop
7,5

Clipping – There Existed and Addiction to Bleed

Daveed Diggs is een van de muzikanten van de elektro hiphop act Clipping. De man kreeg zijn aandacht en succes in de musical Hamilton. Hij schrijft scripts voor films (Blindspotting) en series.
Maar voor een trio zijn er nog twee mensen nodig en dat zijn William Hutson en Jonathan Snipes. Zij waren verantwoordelijk voor de soundtrack van Room 237.

De heren werken al enige jaren samen en dit album is dan ook hun derde album. Het trio weet met hun industriële elektropop vooral soundscapes te gebruiken. Tussen de songs door hoor je regelmatig opname van diverse items, maar het gaat hier vooral om wat er gezegd wordt. Het zijn inspiratiestukken voor een song als ‘Haunting’. Zowel tekstueel als muzikaal. De stilte van een het einde van een lp alsof de stilte van een moord aldaar is. De drugs gekte dat hieraan vooraf gaat op ‘La Mala Ordina’.

Na een sterk debuut was hun vorig album ‘Spendor and Misery’ teleurstellend. Met dit album weet het trio een mix te brengen, waardoor men meer aan de verwachtingen voldoet. De ruis en noise geluiden tussen de rapsongs door is dan even niet de vulling waarop de zit te wachten.
Verder weten de heren een hard verhaal over het leven in USA weer te geven. Dat is waarom men dit doet. De wereld te laten weten dat the American dream ook een keerzijde kent dat realistischer is dan the Dream.

Hiphop

Deel via social media: