Zoek...
Clipping – Visions of Bodies Being Burned

Clipping – Visions of Bodies Being Burned

Label: Subpop/ Konkurrent

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2020-10-31 07:00:00 • min lezen

Hiphop / Rap
8

Clipping – Visions of Bodies Being Burned

De Amerikaanse hiphop act Clipping heeft hun naam van het afknippen van de hoge pieken, dat bij opnames in de grafieken in beeld komt. Jonathan Snipes en William Hudson weten al enige jaren met rapper Daveed Diggs experimentele hip hop te maken.

De teksten van de heren zijn scherp en met de muzikale uitspattingen krijg je een andere sfeer dan we doorgaans horen. Het is dan ook altijd verrassend wat men heeft gemaakt. Met dit album Visions staat men dichter bij een breder publiek dan op de vorige albums. De black rap uit de grote steden komt hier terug. De hypnotiserende sound en herhalingen van tekst imponeren.
het tweede deel van de tweeluik (vorig album Existed an Addiction to Blood), of eigenlijk al hun albums zit weer voor horror en spanning.

Na het intro is het nummer Say My Name het meest zeggend over deze act. Industriële sounds die elkaar afwisselen. Met ‘’96 Neve Campbell’ weet men de gangsong een sausje van Scream (gespeeld door actrice Neve Campbell) te geven. Dat Daveed een woorden kunstenaar horen we in ‘Something Underneath’ waar de woorden als een waterval uit zijn mond komen. Het “Looking Like Meat’ en ‘Eating Alive’ zijn wellicht geschreven tijdens het kijken naar ‘Scream’. De spanning in de songs is hoog en de titel geeft al voldoende weg over waar de songs over gaan.

Een album vol songs over horror sequeals van films en werkelijkheid.  

 

Hiphop / Rap

Deel via social media: