Zoek...
Coco Hames debuut album

Coco Hames debuut album

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-04-04 07:00:00 • 2 min lezen

Indie / Pop / Singer-songwriter
7,5

Coco Hames - Coco Hames

Als stuwende frontvrouw van de garagepop act The Ettes, weet Coco Hames nu haar eerste solo album op de markt te brengen. Dit maal rijdt ze de garage uit en neemt ze de highway naar de jaren 60 sound.

Met de Phil Spector sound op “Do I Love You” of het zoete openingsnummer “When You Said Goodbye” brengt je direct een decennium of 5 terug in de tijd. Daar waar de korte jurkjes gekleurd worden met velle kleuren en bloemetjes motieven. Maar de rit gaat ook door de periode waar New York de nieuwe punkbandjes als Blondie verwelkomt. “I Don’t Wanna Go” en het duet met John McCauly op  “Tiny Pieces” had rechtstreeks van een Blondie album kunnen komen.

Toch weet Coco Hames een relaxt album te brengen met mainstream popsongs. “Long Time Coming”,  “Tennessee Hollow” of het mooie slotstuk, met een Doors tintje, “Dead River” zijn redenen genoeg om minstens het album eens te gaan beluisteren. Het poppy “This House Ain’t a Home” brengt Coco Hames tot een kampvuursong waarbij het inhaken niet meer achtwege blijft.
Kortom een prettig album waarbij ze wat afstand doet van haar regulier reportoir dat The Ettes biedt.


Indie / Pop / Singer-songwriter

Deel via social media: