Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2015-12-04 07:00:00 • 4 min lezen

Coldplay - A Head Full Of Dreams

Coldplay – A Head Full Of Dreams Label: Parlophone/ Warner Eindoordeel: 7,5

Na het dromerig album “Gehost Stories” is de droom over de spookjes nu omgeslagen naar de dance. Het titelnummer opent het album direct met een lekkere elektro dance sound. Met de aanstekelijke koortjes zal Chris Martin het publiek vanaf de het eerste nummer van de show gaan inpakken. Wanneer Beyoncé op “Hymn For The Weekend” het duet aan gaat met Martin kan het voor de cd ook niet meer stuk. Het dansfeest kan beginnen en de zwaarmoedige Martin is er weer helemaal opgeknapt. Avicii zorgt nog even voor het mixfeestje om het helemaal compleet te maken.

Is het dan allemaal dance wat de Coldplay-klok slaat? Nee, dat niet. De droomsongs komen nog wel voorbij. “Everglow” “Amazing Day” en “Kaleidescope” zijn de uitzonderingen. De klein gehouden piano songs zijn dan ook een lust voor het oor. De sfeer op “Army Of One” en “Up & Up” (met Noel Gallagher) zijn weer de klassieke Coldplay songs die we kennen van vorige albums. Om nu speeches van Obama in de songs te mixen geeft wat te denken.

Martin heeft er een vrolijk album van gemaakt, gelijk zegt hij dat dit zevende album de laatste zal zijn. Nu staat er een hele tour gepland waarbij de band op 23 en 24 juni de Amsterdam Arena aandoet.

Komende week doet de band Parijs aan en zal 7 februari de pauze van 30 minuten van de Super Bowl gaan vullen.

Deel via social media: