Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2014-12-07 07:00:00 • 6 min lezen

Coldplay - Ghost Stories Live

Coldplay – Ghost Stories Live Label: Warner Eindoordeel: 8

Het zesde album van Coldplay “Ghost Stories” dat dit jaar verscheen, kende een intieme sfeer. Even weg van de grote stadions en festivals, maar lekker terug in de clubs. De tour werd minimaal en hier en daar werd een showcase gedaan. Juist deze kleine tour met een intiem kararakter is nu gefilmd. Dat wil dus zeggen dat deze registratie twee maanden voor de release van “Ghost Stories” in de Sony studio’s in Los Angeles werd opgenomen.

Ten tijde van deze opname had het publiek nog geen idee wat ze voorgeschoteld kregen. Men wist inclusief de band niet dat “Magic” en “Sky Full Of Stars” als hits van het album zou ontpoppen. De nummers worden vertolkt met een 360 tellende schermen wand en veel spanning in hun lijf, omdat men deze nummers voor het eerst vertolkt. De 9 songs deze show wordt op de dvd aangevuld met muziek video’s en alternatieve versies.

Op de live cd die er bij wordt geleverd zijn deze live versies opgenomen tijdens de kleine tour en de showcases. Hierdoor is de sfeer anders en is het publiek er van bewust wat men voorgeschoteld krijgt. De hits worden luidkeels omarmd zodat de magie werkt wanneer de sterren aan de hemel/buhne verschijnen. De levendige versie van “Gost Stories” geeft wel meer sfeer dan de studio versie van het album. Voor de fans die geen kaartje heeft kunnen bemachtigen of dit als een herinnering ziet is dit zeker een aanwinst. Nu nog even wachten tot er een album met nieuw materiaal gaat verschijnen.

Deel via social media: