Zoek...
Com Truise – Iteration

Com Truise – Iteration

Label: Konkurrent

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-06-28 07:00:00 • min lezen

7

Com Truise – Iteration

De Amerikaanse elektromuzikant Seth Haley heeft zijn naam omgedoopt tot een variant van Tom Cruise. De kleine man zag het als mission impossible om zijn creativiteit op een schijf te krijgen, maar dat is inmiddels gelukt!

Com Truise (kom Truus!) heeft inmiddels drie albums en een serie Ep’s op de markt en is een graag geziene gast op de festivals als afsluitende act. Met zijn Drum and Bass vorm van mixen weet hij de jaren 80 stijl in de songs te verwerken. Het doet wat denken aan de Miami Vice achtergrond muziek waarbij de beelden van de achtervolging zich in no time opvolgen.


Met Iteration gaat Truise op herhaling van zijn vorige album, al is het recente album alweer 5 jaar geleden.
Het geheel valt in een andere dimensie. De sci fiction sounds moeten het ruimtelijk avontuur geven. Ook hier gaat het om een reis door het heelal en contacten met buitenaardse wezens. Dit thema gebruikte de prog rock act Styx ook in hun album dat dezelfde week uit kwam. Het hangt wellicht in de sky.


Truise weet het allemaal luchtig te houden en titels te bedenken om een ruimtereis te plannen. De instrumentale muziek en je fantasie moet het verder doen.

Deel via social media: