Zoek...
Compact Disk Dummies – Neon Fever Dream

Compact Disk Dummies – Neon Fever Dream

Label: NEWS

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2020-05-15 07:00:00 • min lezen

Dance / Elektro / Pop
8

Compact Disk Dummies – Neon Fever Dream

Wanneer de broers Lennert en Janus Coorvits tien jaar geleden hun eerste draai uren voor het publiek brachten is er in de techno wereld veel gebeurd. De heren weten mee te gaan in de tijd. In 2016 verschijnt het album Silver Souls en nu onze zuiderburen terug met Neon Fever Dream.

Hoewel de grootste hit ‘The Reeling’ van hen uit 2013 komt, wordt het wel eens tijd dat ze ook buiten België de hits gaan scoren. Dit album bestaat uit veel hitgevoelig materiaal. De sound of the 80’s klinkt door het gehele album. Nu dit een populair element is, zijn de songs ‘Millionaire’ en ‘Everybody’s Lonely’ potentiele hits. Om dit na het openingsnummer ‘On Repeat’ op het album te zetten is het duidelijk dat de heren zich focussen op de popmarkt. Met ‘I Remember’ als single wordt de aanstekelijke dancepop geïntroduceerd bij het grote publiek. Pakkende beats die als dance heerlijk ondersteunend zijn aan de zangpartijen. Zo is het titelnummer een spannend pakkende zanglijn dat met spannende elektro wordt ondersteund. Een van de hoogtepunten van het album.

Het is anders dan het gros en hiermee onderscheidt deze act zich met andere elektro danceacts. Hier ligt meestal de elektro kunst voorop en de zanglijnen zijn bijzaken.
Prima dance pop album!!

Dance / Elektro / Pop

Deel via social media: