Zoek...
Concept Dorian – The Nature of Imitation

Concept Dorian – The Nature of Imitation

Label: Brainfeeder/ PIAS

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-08-15 07:00:00 • min lezen

Dance / Electronic / Elektro
7

Concept Dorian – The Nature of Imitation

Hij is een afgestudeerd klassiek pianist die zijn vleugels heeft uitgeslagen naar de funk, Jazz en hip- hop. Uiteindelijk duikt de Oostenrijker Oliver Thomas Johnson in de wereld van elektro en dance. Met de kennis over de toonladders die op verschillende wijze wordt aangeduid, gaat het om de naam dorisch. De dorische toonladder wordt veel gebruikt in jazzcomposities. Vandaar de naam Concept Dorian.


Het is het derde album van de Concept Dorian. Ook dit is wederom een belevenis. De route die Johnson volgt is voor de een als experimentele uitdaging te noemen, voor de ander een wel overwogen keus van het gebruik van de toetsen. De klanken van ‘A Mothers Lamen’ leunen tegen het valse aan maar in het totaal wordt het weggevaagd in een geheel. Of het zoeken naar de juiste klank op ‘No Time Not Mine’ blijkt toch te swingen en licht horen we de sound of Prince in dit experimenteel geheel. De deze vorm van dance start al vanaf het eerste nummer ‘Promises’.

Omdat hij in dezelfde klankkleur blijft, wordt het halverwege het album eerder eentonig door dat het nieuwe er dan wel af is. Om het album in zijn geheel tot je te nemen en de klanken daar te laten vallen waar het hoort, is het een must om dit album na enige draaiuren te beoordelen. Anders mis je de schoonheid van diverse stukken, dan wel de geniale zoektocht die de maker voor je heeft uitgezet.

Dance / Electronic / Elektro

Deel via social media: