Zoek...
Geïnspireerd op Bowie’s Ziggy Stardust periode

Geïnspireerd op Bowie’s Ziggy Stardust periode

Label: Roadrunner

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-04-01 07:00:00 • min lezen

Metal / Pop / Rock
8

Creeper - Eternity, in Your Arms

Bij de titel van de band doet het vermoeden dat The Creepers uit Manchester weer een nieuwe album heeft gemaakt. Maar nee, deze band is in 1988 opgeheven, zodat het nu tijd is voor een andere Creep.

Toch komt het van Engelse land. Ditmaal gaat het om een band uit Southampton dat enige jaren geleden is gestart. De band met Will Gould als zanger weet met toetsenist Hanna Greenwood een angstaanjagend mooi album te maken. “Eternity’ is geïnspireerd op Bowie’s Ziggy Stardust periode.

Juist de afwisseling van de piano en toetsen met de gitaren zijn verrassend goed. Met de zangeres weet de band dit album met “Black Rain” te beginnen. Netjes achter een piano dat vervolgens overgaat tot het steviger werk dat doet denken aan de uptempo postpunk van Green Day en My Chemical Romance.
De daarbij behorende video is het laatste deel van de trilogie van video’s die er zijn gemaakt. Voorafgaand aan het album werden “Suzanne” en “Hiding With Boys” de singles met de daarbij behorende videoclips gemaakt. De laatste werd het eerste deel, “Black Rain” de tweede en met het breekbare “Misery” is deze trilogie nu voltooid.

Het stevige geweld houdt aan bij “Poison Pens”, maar dat geldt niet voor het gehele album. Het is stevig, melodieus en kent diverse rustperiodes. De refreinen zijn over het algemeen lekker om mee te gillen en de teksten zijn gebaseerd op woede angst en verwarring.
Met vele achtergrond vocalen is het album vooral prettig in het gehoor liggend. Het kwetsbare “Crickets” of het heerlijk uptempo rock van “Darling” zijn allen topsongs, om uiteindelijk lief af te sluiten met het mooie “I Choose To Live”.

Metal / Pop / Rock

Deel via social media: