Zoek...
Crumb – Ice Melt

Crumb – Ice Melt

Label: Crumb rec. / Konkurrent

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2021-04-30 07:00:00 • min lezen

Alternative / Indie
7,5

Crumb – Ice Melt

Crub is een indie rockband dat dit jaar hun 5 jarig jubileum mag gaan vieren. Na enkele Ep’s komt nu hun tweede album, wat de opvolger is van hun debuut album Jinx. De band maakt een losse vorm van psychedelische rock met elektronica. De lichte stem van Lila Ramani lucht het geheel op, waardoor het een unieke sound weergeeft.

De dromerige zang of is het de luie stem brengt de donkere songs met ‘Up & Down’, ‘BNR’ en ‘Seeds’ tot een lekkere songs. Een beetje jazz in ‘L. A’ en ‘Repeat’ breekt het geheel. Toch weet deze band die verrassend groot in hun thuisland is, niet de aandacht tot het einde van de plaat te behouden. Hiervoor zijn er meer draaiuren voor nodig, om de laatste songs tot je te nemen.
Van de kritische teksten in de songs moet deze act het hebben.

Met Jonathan Rado achter de knoppen hadden we wat meer open songs verwacht en de dance van ‘Balloon’ klinkt al wat ingehouden emotie. Terwijl de man de albums van Foxygen, Whitney en Weyes Blood ook heeft geproduceerd. Al was er daar ook wel eens een album dat meer draaiuren nodig had om het je eigen te maken.

 

Alternative / Indie

Deel via social media: