Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2015-08-22 07:00:00 • 5 min lezen

Cut Ribbons – We Want To Watch Something We Loved Burn

Cut Ribbons – We Want To Watch Something We Loved Burn Label: Kissability/ Kobalt Eindoordeel: 8

Het debuut album van deze indie band uit Wales behoort tot de nieuwe stroming van de Welsh music scene. De popsongs zijn catchy en kennen een mix van folkrock en pop. Het trio is inmiddels uitgebreid met een zangeres/ toetsenist Lluan Bowen die de songs simultaan met de zanger/gitarist Aled Reed zingt. De stuwende drums met het lichte funk gitaartje laat de band swingen. Het duet van “In the Rain” brengt de folkrock tot zijn hoogtepunt van dit album. Hoewel de band een eigen geluid heeft, doet het wat denken aan het oude werk van Toyah.

De powersongs worden afgewisseld met popsongs als de single “Clouds” en “Bound in Love”. Vooral de na galmende achtergrond vocalen vallen hierbij op, Waardoor het live aantrekkelijk is om deze door het publiek mee te laten zingen/ gillen. Of het vrolijke Walking on Wires dat als heerlijk zonnig popliedje een potentiele hit is.

De historie van de syntpop act is terug te vinden op het titelnummer en het melodramatische “Truth In Numbers”. Na enkele EP’s heeft de band de juiste sound gevonden en kan men hiermee de drempel naar het succes nemen. Over het algemeen is het een heerlijk album waarbij je na het slotnummer “Sink Ships” alweer snel op het play-knopje drukt. Kortom een goed geslaagd debuut!

Deel via social media: