Zoek...
Daisy Bellis – Land of the Unborn

Daisy Bellis – Land of the Unborn

Label: NOEST

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2021-01-27 07:00:00 • min lezen

7,5

Daisy Bellis – Land of the Unborn

Vanuit het Noorden is er een initiatief om vanuit de opleiding een eigen label te starten, genaamd NOEST. Wanneer de recent afgezwaaide studente Daisy van Wijk een mini album mag uitbrengen is het een mooi product om het initiatief te starten.

Samen met producer Bernard Gepken van o.a. Daniel Lohues, Henny Vrienten en Maaike Oubouter weet Daisy Bellis haar voorland te ontginnen. De zaadjes zijn gepoot en nu mag het langzaam opkomen om te groeien. Achter de piano weet Daisy haar mooi en heldere stem als ‘Ladybird’ het album te beginnen. Het album kent 5 songs die in dezelfde lijn liggen. Haar heldere stem krijgt de ruimte terwijl de stijl van de piano compositie enigszins in dezelfde lijn blijft hangen. Hierdoor lijkt het laatste nummer ‘New Land’ wat in de verdrukking gekomen. Het is niet dat hier alleen een piano op te horen is maar de andere instrumenten blijven in een ondersteunende rol.
 
Omdat de luisteraar even meer verwacht in de opbouw van de instrumenten is de dynamiek na ‘Organs’ weggeëbd. Maar goed als debuutalbum is de klankkleur mooi en helder, haar stem klinkt als een klok en de piano/ vleugel doet zijn werk. Daar is niets op aan te merken en dat biedt alleen hoop voor ontwikkeling en nieuwe input voor het volgende album!

Deel via social media: