Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2014-09-09 07:00:00 • 12 min lezen

Dan Mastroianni - Tears And Whispers

Dan Mastroianni – Tears & Whispers Label: !K7 / V2 records Eindoordeel: 7,5

Dit is een fusion project dat voor Dan Mastroianni in alle aspecten is geslaagd. “De samenstelling van mens en machine” werd in 1984 opgenomen als een werk van liefde. Deze liefde is nu aan de hele wereld tentoon gespreid. Het is ook te horen dat het album al enige jaren geleden is opgenomen. De jaren tachtig en negentig sounds van de synthesizers zijn vol op aanwezig. Daar waar Herbie Hancock en Jan Hammer het optimale uit deze machines heeft gehaald , valt dit nu in herhaling.

Terug kijkend in de tijd heeft Dan het met dit album het tig jaar geleden zeker goed gedaan. Zijn wijze om electro pop te brengen was zeker met soul. “A Million And One” past in de songs van Stevie Wonder en Jan Hammer. Terwijl een popsong van ”Shine” de soul sound van Earth Wind and Fire en Commodores van de jaren tachtig weergeeft. Deze periode staat voor deze bands niet altijd de beste periode van de loopbaan. Toch zijn er veel mensen die deze fusion dance in die tijd leuk hebben gevonden. Enkele hebben deze lp dan ook in de kast staan.

Nu de jaren 80 sounds en electro pop bij de nieuwe generatie arriveert , is dit album van Mastroianni de moeite waard om te beluisteren. Misschien dat de ouders het spontaan gaan opzetten.

Deel via social media: