Zoek...
Daniel Lanois - Heavy Sun

Daniel Lanois - Heavy Sun

Label: E One / SPV

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2021-04-08 07:00:00 • min lezen

Elektro / Indie / Pop
8,5

Daniel Lanois - Heavy Sun

Okee, het is wat lastig uit te leggen dat deze man een genie is in de popmuziek. Naast dat hij enkele solo albums heeft gemaakt is hij vooral bekend van de Man achter de schermen. De man die Neil Young weer in beweging kreeg en U2 opzweepte om eens wat anders te doen waardoor hun Unforgettable Fire, Achtung Baby en Joshua Tree kassucces werd.

De multi instrumentalist uit Canada was verantwoordelijk voor  de producties van Peter Gabriel, Brian Eno en Bob Dylan albums. Werd gevraagd voor de productie van  Willie Nelson, Emmylou Harris en tegenwoordig Brandon Flowers en the Killers.

Het is dan ook niet altijd even voor de hand liggende muziek dat hij zelf produceert, maar komt met het Dance On en Power wel lekker in the mood op dit nieuw album. Met Way Down weet hij een prachtig intiem nummer te produceren en met Tree of Tule weet hij de bekende swing van hem op plaat te zetten. Het is alsof hij de Anton Corbijn is van de muziek. Het is authentiek opvallend zonder schreeuwerig te zijn en vooral gepast en dienstbaar. Het is dan ook een album dat iedereen kan hebben en iedereen wel een nummer heeft waar hij of zij het niet mee eens is. Maar dat is dan ook de kracht van deze man.

Elektro / Indie / Pop

Deel via social media: