Zoek...
Daniel Lohues – Vlier

Daniel Lohues – Vlier

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-03-06 07:00:00 • min lezen

Pop / Singer-songwriter
7,5

Daniel Lohues – Vlier

Het geluid van Daniel Lohues is heinde ver in Nederland bekend. De een denkt dat heel Holland in Limburgs lult, de ander laat stilzwijgend Nederland van het Drents dialect genieten. Na een serie van akoestische albums komt Lohues nu weer met een band- album op de proppen.

Vlier begint met de herkenbare Skik sound van weleer. ‘Volle Maone’ is al een aanstekelijk nummer dat doet denken aan de sfeer van ‘Op Fietse’. Het echte Drents komt om de hoek kijken met het verhaal over ‘De Witte Wiebe van het Saksenland’.

Hoewel Lohues voor vele acts tegenwoordig de productie doet en de blues in de plaat weet te brengen, kiest hij met het album Vlier voor de grote diversiteit. ‘Van Hier tot Tokyo’ komt dan wel dicht bij de blues. De singer-songwritersstijl om een lief popliedje te maken weet Lohues het prachtig te brengen met ‘Chantal’.
De rocksound waar hij ooit met Skik mee begon horen we op “Ondergrondse Hutte”, waar de Fender gitaren weer optimaal de ruimte krijgen.
Al is de ‘A28’, ‘Wanneer Dan’ en ‘Kwelt’ wat te gemakkelijk klinken, zijn de liedjes van de ‘Ogen van Maria’ ‘Josephine’ en ‘Op de Prairie’ best de moeite waard. Alleen zitten ze aan het eind van het album en dan kan het zijn dat je met het album er een beetje klaar mee bent.

De komende tijd is Lohues in de theaters te zien.
9 maart Zaantheater te Zaandam
10 maart Schouwburg Haarlem
15 & 16 maart De Meenthe te Steenwijk
en alle andere theaters in Nederland.

Pop / Singer-songwriter

Deel via social media: