Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2015-11-02 07:00:00 • 12 min lezen

Daniel Norgren – The Green Stone

Daniel Norgren – The Green Stone Label: Caroline Eindoordeel: 7,5

Het geheim van Scandinavië schuilt in de romantische singers- songwriter Daniel Norgren. In het bos van alle songwriters komt er zo nu en dan een boven drijven die even het verschil maakt. De laid back ontspannen sfeer in de liedjes brengt die net iets anders is dan zijn collegae. Het dromerige van zijn albums brengt dat hij de luisteraar in verroering brengt. Aan een kant drijven de gedachte van de luisteraar af en wordt gelijktijdig zijn verhaal gehoord. Wanneer Norgren stopt, stoppen ook de gedachten die zijn afgedreven.

De toetsen op “My Rock Is Climbing”, “Are We Running Out Of Love” en “I Waited For You” hebben hier vooral debet aan. Maar de zangstem is meeslepend en soms traag waardoor het dromerige een extra accent kent. Wanneer men de poëtische teksten van “The Green Stone” of “Softly Fallen Snow” er bij pakt, is het verhaal compleet.

Het is een prima opvolger van zijn album “Alasbury” dat in mei jl. uitkwam. In het kader daarvan speelde Daniel al in Nederland. Zijn kunst om live zowel de drums als gitaar en keyboard te bespelen geeft aan dan de man van meerdere markten thuis is. Zijn maatje Anders Grahn de bas er aan toevoegt is het werk van Norgren voltooid. Na deze live shows heeft het label gedacht deze man verder te ondersteunen en terecht. Daniel brengt het even anders, maar oh zo pakkend.

Deel via social media: