Zoek...
Danny and The Champions of the World – Brilliant Light

Danny and The Champions of the World – Brilliant Light

Label: Loose / Bertus

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-07-07 07:00:00 • min lezen

Alternative
8

Danny and The Champions of the World – Brilliant Light

Het wordt een beetje discutabel wanneer je jezelf Danny and the Champions of the World gaat noemen. Het is een boek van Roald Dahl dat later verfilmd is. Dit blijkt de inspiratiebron te zijn om een naam voor een band te verzinnen.


Ditmaal gaat het om de band van Danny Wilson dat hij inmiddels bijna tien jaar geleden begon en is inmiddels toe aan zijn zesde album. Hoewel de naam zo zo is, weet de band een heerlijke folk poprock te produceren dat in de richting ligt van Bruce Springsteen en Neil Young.
Het openingsnummer “Bring Me To My Knees” zal prettig verrassen. De rockdrive met het folksausje geeft net een andere twist dan de doorsnee bands. De country van “You”ll Remember Me” wordt opgepoetst met een heerlijk orgeltje waarover een saxofonist Geoff  heel subtiel zijn solopartij doet. De heerlijke vocalen van “Swift Street” komen prachtig tot hun recht.

Wanneer het album lijkt te vervallen in een country album, pakt Wilson dit met het uptempo rock georiënteerde “Consider Me” weer op. Het vrolijke “Waiting for the Wheels To Come”  doet de band swingen en met “Hey Don’t Lose Your Nerve” weet de band prachtig een andere wending te geven. Al is het laatste deel van het album net even te veel songs.

Alternative

Deel via social media: